Pride på stan

Pride på stan (lördag)

YOGA
Kom och var med på yoga i Strykjärnsparken den 8 juni innan paraden. En kärleksfull & avstressande yoga i regnbågens tecken som passar alla. Yoga kan vara ett sätt att koppla ihop din kropp med dina känslor, ett sätt att lära känna dig själv och din kropp. Kom ombytt i mjuka kläder. Matta/filt finns att låna på plats.

Tid: 13.00
Yogalärare: LindaSofie Evasdotter
Hemsida: https://evasdotter.webnode.se/

Regnbågsmässa  9 juni (Söndag)

Equmeniakyrkan Söderhamn är glada och stolta att få vara en del av regnbågsmässan i samband med Söderhamn Pride 2019!

— För mig som pastor känns det särskilt spännande att regnbågsmässan får sammanfalla med pingsten i år, säger Equmeniakyrkans nye pastor Erik Lennestål. Pingsten är ju en högtid som så tydligt visar att Gud genom sin helige Ande finns i och verkar genom alla människor. Den tidigaste kyrkan försökte ibland att lägga locket på, men Anden gick hela tiden före, längre, mot en alltmer inkluderande, gränslös och fördomsfri gemenskap. Den utvecklingen behöver få fortsätta i vår tid och i vår stad.

— Equmeniakyrkan, liksom Svenska kyrkan, har länge jobbat med dessa frågor, och det känns angeläget att budskapet till Söderhamnsborna nu får vara kraftfullt, tydligt och otvetydigt: Guds famn är öppen, våra kyrkor kan få vara en fristad. Vi vill att kyrkan ska få vara en relevant, öppen, trygg och bejakande miljö där hbtq-personer får blomma ut och vara trogna sig själva, de som Gud skapat dem att vara. Och Gud visste vad han gjorde när han skapade dig! I en mindre stad tror jag att det här är extra viktigt, att människor får ha trygga miljöer att växa i, där man, som ju blivit lite av ett motto för regnbågsmässorna, får ”komma som man är och komma ut som den man vill vara.”

Bibeln själv säger att Gud är kärlek. Och Kärleken vinner till slut. Det vill vi fira! Och vi har ju redan tjuvstartat lite, Equmeniakyrkans logga har ju redan en mosaik i regnbågens alla färger.

På scen: Jamnia Jansson med Rockkören
Tid: 11.00

Varmt välkomna till regnbågsmässan inne i stan nu i pingst!