RFSL Hälsinglands program under Söderhamns Pride 4/6-7/6

Onsdag 4/6

14.30-15.30: Jonna Källström Böresson - Vice ordförande

Varför startades RFSL Hälsingland

Plats: Stadsbiblioteket
Arr: RFSL H

16.00-17.00: Maritha Norman & Emma Giljam

Maritha Norman var förra årets talare i samband med Söderhamns första Pride. Mor till Tobias Norman som är född och uppväxt i Söderhamn. Emma höll också ett litet tal, syster till Tobias. Hur det är att vara mamma och dotter och få ta emot bemötande, frågor och saker som du både blir förvånad och glad över att få ge svar på tal och informera.

» Jag är jädra stolt över att vara bögmamma

Plats: Stadsbiblioteket
Arr: RFSL H

17.30-18.30: Maria Hansson Nielsen - Kandiderar till KD

Från heterosexuell rikshomofob till bisexuell kvinna och transaktivist 

Plats: Stadsbiblioteket
Arr: KD & RFSL H

19.00-20.00: Kristina Wicksell

Feminism och HBTQ
Kristina Wicksell är en feministisk aktivist och skribent som läst Mänskliga rättigheter med inriktning Statsvetenskap. Hon är en av personerna bakom organisationen Jämställd festival som arbetar med könsrepresentation på Sveriges festivalscener, driver en politisk blogg och håller just nu på att starta ett antirasistiskt nätverk i Hudiksvall. Hon är nämligen uppvuxen utanför Hudiksvall, men bor nu i Stockholm.

Under Söderhamn Pride kommer Kristina att hålla en föreläsning om feminismens roll i HBTQ-kampen.

Feminismen är en stark gräsrotsrörelse som tidigare fokuserat på kvinnokamp, men som numer inkluderar ett intersektionellt perspektiv där många maktordningar tas i beaktning. Har HBTQ-kampen en självklar plats i den moderna feministiska rörelsen, eller ses den som en bisak? Hur kan feminismen vara ett verktyg för att lyfta HBTQ-frågor?, och hur är det nu egentligen med ordet hen – är det ett politiskt ord eller bara en språklig förenkling?

Plats: Stadsbiblioteket
Arr: RFSL H

Torsdag 5/6

17.00-18.00: Fredric Lind (moderator Emma Johanna Olsson)

Om att komma ut i en liten by

Plats: Stadsbiblioteket
Arr: RFSL H

Fredag 6/6

17.00-18.00: Camilla Gisslow

Mamma till ett transexuellt barn. Min son föddes biologiskt som flicka, men vid fyra, fem års ålder berättade han att han var en pojke. Där började vår resa som har gått över många berg och genom många dalar under hans uppväxt. Min sons ord som han har yttrat vid många olika tillfällen när han blivit trakasserad eller slagen kom till mig.

"De förstår verkligen inte hur det är att vara jag! Jag önskar de kunde se hur jag känner det och vad deras ord och handlingar gör mot mig!"

Det var då jag visste vad jag behövde göra. Jag behövde berätta om vår resa och hur det har varit för min son och för oss som familj – hans systrar och mig, genom åren och genom detta förhoppningsvis kunna sprida förståelse och kunskap som kan skapa förändring.

Plats: Pridetältet
Arr: RFSL H

Lördag 7/6

10.00-13.00: Måla plakat

Plats: Drömverkstan
Arr: V & RFSL Hälsingland

13:30 Samling för Prideparad

16.00-02.00: RFSL Hälsingands stora gayfest

En fest för alla vänner som ni känner med några av Sveriges mest populära djs och förebilder från dom största gayklubbarna i Sverige. » Läs mer

Plats: Arton.78 (Restaurangen öppnar 16.00 - alla som är och blir medlem erbjuds 20% på mat)
Arrangör: arton.78 & RFSL H

Kontaktinfo

Alu Center C/O: RFSL Hälsingland

Granvägen 1, 82635 Söderhamn

info@rfslhalsingland.se

empty_altLadda ned HBT-Handboken